ETUSIVULLE

Vastine STT:n uutisointiin

Suomen Tietotoimisto on parin kuukauden aikana kerännyt tietoja artikkeliin, jonka tarkoituksena on tuoda julkisuuteen väitetty lapsiin kohdistunut väkivalta Lasarus-veljien yhteisössä sekä uskonyhteisöön kuuluvissa perheissä.

Uutisoinnin alkuunpanijoina on muutama hyvin tuntemamme henkilö.

Näitä valittajia yhteisömme jäsenet ovat vuosikymmenien mittaan auttaneet monin tavoin. Näinkö se kaikki pyyteetön apu palkitaan?

Tosiasiassa niissä perheissä, joissa edes jompikumpi vanhemmista kuuluu seurakuntayhteyteemme, on varmasti lapsilla paremmat olosuhteet kuin muualla yleensä.

Mitään uutisoinnissa kuvattua väkivallan ilmapiiriä ei ole yhteisössä eikä perheissä ollut olemassa.

Erikoisen asiasta tekee myös se, että laatujournalismistaan tunnettu STT on alentunut julkaisemaan jutun, jonka päämäärä on täysin läpinäkyvä: eräät henkilöt pyrkivät tuhoamaan Lasarus-veljet ja Eero Heikkilän.

Tämän päämäärän on yksi mainituista henkilöistä suoraan kertonutkin sopimuksessa, jota hän on tarjonnut allekirjoitettavaksi muutamille seurakunnan ulkopuolisille.

STT väittää haastatelleensa useita Lasarus-veljien seurakuntalaisia, ja että haastattelut ja uutisointi on ollut tasapuolista.

Tosiasiassa ketään yhteisössä nyt asuvista aikuisiksi kasvaneista entisistä lapsista ei ole haastateltu aiheesta, sen enempää kuin yhteisön ulkopuolisia seurakuntaan kuuluviakaan yhtä lukuunottamatta. Heidän haastattelemisensa olisi ollut välttämätöntä tasapuolisen ja oikean kuvan saamiseksi.

STT:n toimittajaa pyydettiin myös useita kertoja tutustumaan yhteisömme jäseniin, mutta hän ei halunnut tulla.

Toistaiseksi linjanamme on ollut suojella näitä katkeroituneita ihmisiä niin, ettemme ole antaneet heidän nimiään mihinkään julkisuuteen, vaikka he ovatkin herjanneet julkisesti ainakin yhteisön johtajaa.

Varsinkin päätekijä on kunnostautunut myös vuosia jatkuneessa kotirauhan häirinnässä, uhkailussa ja kiristysyrityksissä.

ETUSIVULLE