ETUSIVULLE

Vastine Turun Sanomien artikkeliin ”Satakuntalainen lahko kouli lapsiaan ankarasti”

Turun Sanomat julkaisi lauantaina 23.4.2011 laajan artikkelin, joka perustui STT:n uutistuotantoon.

Julkaiseminen oli valitettavasti kohtalaisen suuri moka, sillä STT:n uutisointi on paljastunut puolueelliseksi ja valheelliseksi.

On tarpeen osoittaa valheellisiksi lehdessä esiintyneet törkeimmät väitteet:

Otsikko on leimaava ja yliampuva

Ruumiillinen kuritus ei ole ollut yhteisössä mitenkään vallitseva käytäntö. Tässä yhteisössä ei ole kuritettu ketään ankarasti. Yhteisössä ei ole myöskään ollut missään vaiheessa pelon ja henkisen väkivallan ilmapiiriä.

Kurituksen tarpeellisuudesta kasvatusmenetelmänä voisi keskustella pitkäänkin, mutta tapaukset, joihin nämä valittajat viittaavat, ovat tapahtuneet 80-luvulla ja suurimmalta osalta heidän omassa perhepiirissään.

Tässä yhteisössä ei ole pidetty tapana antaa lyöntejä kasvoihin.

Leikkimisestä pyyhkeillä ei ollut kysymys, vaan pitkäaikaisesta ilkivallasta toisia lapsia kohtaan. Mainittu 'paasto' oli hyvin lyhytaikainen, ja väite perustuu äitien lapsiinsa kohdistamaan pluffiin, jolla haluttiin asia nopeasti selväksi. Esimerkiksi tässä tapauksessa kukaan ei saanut risua tai muuta rangaistusta, ennen kuin syyllinen lopulta selvisi, ja sai isältään ansaitsemansa kurituksen ja kaikilta anteeksiannon.

Myös muut väitteet ovat yliampuvia ja taustastaan irtiotettuja.

Nyt jo aikuinen perheenisä, joka on hyvin pitkälle koko kampanjan takana, asui 80-luvulla pienenä poikana yhteisössämme perheensä mukana pariin otteeseen tilapäisesti. Tältä ajalta muistamme hyvin hänen käytöksensä, joka aiheutti silloisessa lapsijoukossa aika-ajoin huomattavaa häiriötä ja mielipahaa. Tätä käytöstä yritettiin saada aisoihin eri tavoilla.

STT:n väite siitä, että yhteisön nykyisiä jäseniä on haastateltu, on perätön siltä osin, että ketään nykyisistä yhteisössä asuvista entisistä lapsista ei ole haastateltu. Ei myöskään ketään yhteisön ulkopuolella asuvista seurakuntalaisista, jotka väitettynä tapahtuma-aikana olivat lapsia. Tämä kertoo ilmeisesti jotakin STT:n nykyisistä toimintaperiaatteista.

Artikkelissa mainittu pitkäaikainen ex-lahkolainen on ilmeisesti edellämainitun henkilön isä, joka todella joutui käyttämään kovia otteita saadakseen poikansa pysymään jotenkin aisoissa. Seurakunta ei kuitenkaan siihen erityisesti kannustanut saatika määrännyt. Tämä polemiikki on täysin perheen sisäinen asia, mutta on nyt heidän toimestaan tuotu julkisuuteen.

Tosiasia on myös, että edellämainittu henkilö on harjoittanut useiden vuosien ajan törkeää kotirauhan häirintää, kiristystä ja uhkailua yhteisössä asuvia kohtaan. Ei kuitenkaan ole kulunut kuin kymmenisen vuotta siitä, kun hän vielä oli seurakuntalainen ja oikein hyvissä väleissä kaikkien kanssa. Välirikon syy on jäänyt yhteisössä asuville arvoitukseksi.

Tiedämme hyvin, että valheellisia väitteitä tulee riittämään jatkossakin, ja että ne henkilöt, jotka eivät lopultakaan ole saaneet pysyvää hengellistä apua elämäänsä, syyttävät siitä entistä seurakuntaansa.

ETUSIVULLE